HomeCursussenOpleidingenZelfgroeiLezingenProjectenShopContactOver ons

Huna, de authentieke leer van de Kahunas

Cursusleider: Michael Middens

Beschrijving


Deze privé-cursus is voor 100% gebaseerd op de authentieke Kahunaleer; de leer, zoals Max Freedom Long het ons heeft gebracht. Deze Hunaleer is oeroud - 'En,' zegt het gezegde: 'hoe dichter bij de bron, hoe zuiverder het water'.

Zowel het boek als de film 'The Secret' gaven een simplistische kijk op oeroude wijsheden. Maar ook boeken over 'Positief Denken' en 'De Wet van Aantrekking' deden mensen in doodlopende straatjes belanden. Dit had tot gevolg, dat miljoenen mensen de technieken die erin beschreven werden daadwerkelijk een tijdlang uitprobeerden om ten lange leste ermee op te houden omdat het voor hen niet werkte.

Waarom faalden al deze technieken?

Ten eerste, is er een enorm groot verschil tussen 'positief denken' en 'positief doen'. Het laatste vergt 'actie', terwijl positief denken door iedereen vanuit een luie stoel kan verrichten - met als gevolg, dat de beoogde resultaten automatisch achterwege zullen blijven.

En, ten tweede: men vergat de zogenaamde 'ontbrekende schakel' te vermelden, teneinde te kunnen 'doen' - of, men kende die zélf niet.

Huna: een korte introductie

'Huna' is de naam van een oeroude leerstelling - en, de persoon - in vroegere tijden een priester - die Huna beoefent, wordt een 'Kahuna' genoemd.

'Huna' betekent 'datgene wat verborgen is', of 'geheim'. Niet zozeer omdat het bewust is verstoken, maar 'geheim' of 'verborgen' in de betekenis van 'de mens die ogen heeft en toch niet kan zien; oren, waarmee hij niet kan horen'. Het is dus niet omdat een blinde geen zichtbare wereld ziet, noch de verscheidenheid van kleuren in de natuur, dat ze niet bestaan. De Kahuna priester was, en is nog, in de eerste plaats een 'ziener'.

Het woordje 'Kahuna' kan dan op zijn beurt worden vertaald als 'Overdrachtgever van datgene wat verborgen is' - of, als: 'de bewaarder van geheimen'. Tegenwoordig heeft Kahuna meerdere betekenissen, en zelfs charlatans eigenen zich deze titel onrechtmatig toe.

Alles is energie. Wijzelf zijn levende velden van samengebalde energie. Huna vertelt ons op een eenvoudige manier dat er drie niveaus van energie bestaan, elk met een eigen potentieel. Indien je die energieën op de juiste manier aanwendt, dankzij gebruikmaking van Huna-technieken, zal je misschien in staat zijn de nodige veranderingen in jouw leven aan te brengen. Niet enkel en alleen in het jouwe, maar ook in die van de medemens.

De Kahunas hadden geen tempels, noch altaren. Zij geloofden niet dat de hogere wezens door de mens konden worden geschaad. Dit betekent dan ook, dat zij er niet in geloofden dat de mens tegen een hoger wezen kon zondigen. Huna hield in dat God, de Bron, té hoogstaand en te almachtig was om door welke sterveling, of macht ter wereld ook, te kunnen worden aangevallen, beledigd, of te worden gekwetst. De meer bewuste mens kon eventueel tegen zijn eigen essentie zondigen, dat wel; en het kwetsen van een medemens was in het Huna-denken de énige erkende zonde.

Het fundamentele verlangen van andere religies om goden te behagen, of hun gunsten af te smeken, door offergaven, riten en kerk- of tempelbezoek, werd bij de Huna's vervangen door de puur magische aanwending van het gebed tot het Hoger Zelf in onszelf; dit, voor het verkrijgen van gunsten in de vorm van het helen - of, voor het verbeteren van iemands omstandigheden door middel van een verandering aan te brengen in een voorspelbare toekomst.

Deze cursus verschilt van KaHuna, omdat de KaHuna-oefeningen er niet bij worden betrokken.

Wat kan de Huna-filosofie jou zoal brengen?...

1) Het is de 'ontbrekende schakel' waarover zonet werd geschreven.

2) Je leert in het hier-en-nu te leven, niet op een theoretische manier, maar in de dagdagelijkse praktijk.

3) Via contact met jouw onderbewustzijn kom je aan de weet wie je in essentie bent.

4) Dankzij dit contact kom je automatisch in aanraking met die dingen die jouw 'Innerlijke Groei vanuit jouw Ware Zijn' daadwerkelijk belemmeren. Nochtans kunnen al deze blokkades één voor één door jezelf worden weggenomen.

Dit is een noodzakelijk proces - want, volgens de Kahunas mogen mensen, die zichzelf niet kunnen genezen, zich niet op anderen concentreren, omdat ze hun persoonlijke negatieve uitstralingen op elke andere mens overbrengen. Logisch, nietwaar? Dus: "genees jezelf eerst, vooraleer je je met de medemens bezighoudt'," zouden de Kahunas zeggen. Bovendien weet je dan ook voor jezelf dat het aangeleerde voor jou heeft gewerkt, nietwaar?

5) Via de Huna-filosofie leer je ook aan hoe je met jouw drie Zelven kunt omgaan, en hoe je vanuit het hier-en-nu daadwerkelijk zou kunnen scheppen.

6) Anders gezegd: je leert dus aan hoe je vanuit het 'nu' jouw toekomst zou kunnen scheppen - of, herscheppen. Niet enkel en alleen jouw huidige situatie, maar ook jouw gezondheid, én die van anderen. Ook komt het onderwerp Ho'oponopono, oftewel 'geestelijke reiniging' dan ook meermaals aan bod.

7) De Hunaleer brengt jou rechtstreeks in contact met jouw archetypen. Het is een brug slaan tussen jouw hedendaagse denken en het spirituele denken van de archaïsche mens ten tijde van het Oude Egypte, en van heel lang daarvoor. Het maakt deel uit van jouw genen, van jouw biologisch mens-zijn. Het is een teruggaan naar een bron, bestaande uit zuiver water. Om deze reden leunt het dan ook sterk aan bij de Gurdjieff-filosofie.

8) Kortom: via de Kahunaleer maak je de metaforische reus in jezelf wakker, de meester in jezelf. Je bereikt een gezond evenwicht in jezelf, en je leert vanuit het hier-en-nu jouw eigen toekomst scheppen.

9) En tenslotte is het een prachtig hulpmiddel om jouw lichaam, en al zijn onderdelen, misschien terug in de oorspronkelijke staat van gezondheid te brengen. Ook bestaat de kans dat je in staat bent om het lichaam van de medemens bij te staan in het genezen van zichzelf.

Nota: lees ook de blog op de website van Spiritualia en kopieer deze link... https://www.spiritualia.be/blogs/tsenne%20kikke/2019/10/een-bericht-van-dimschool-aangaande-huna-de-authentieke-leer-van-de-kahunas.html

- Deze meest unieke online privé-cursus (je vindt het nergens anders) die je via Skype vanuit jouw eigen thuis kunt volgen, loopt over verscheidene sessies - maar, te allen tijde kan je het besluit nemen ermee te stoppen. Om deze reden rekenen we slechts sessie per sessie aan. Natuurlijk kan je ook naar hier (Niel - nabij Boom) komen, indien je daarvoor kiest.

- Duurtijd van elke sessie: 2 uren, minimum.
- Plaats van bijeenkomst: in ons pand in Niel (Boom) - of, via Skype.
- Jouw bijdrage: 30 euro/uur, zijnde: 60 euro per sessie.

Webcamtarieven: Het voordeel van een cursus via Skype en gebruikmaking van een webcam is, dat (1) je je niet hoeft te verplaatsen, en (2) dat je zélf bepaalt wanneer de (volgende) sessie zal doorgaan. Normaliter vragen we slechts 30 euro per uur (goedkoper met een abonnement). We noteren de start van een gesprek, en de overblijvende tijd heb je dan nog tegoed.

Ter verduidelijking: het gesprek duurde, bijvoorbeeld, slechts 20 minuten... Je had voor 1 uur betaald. Dan heb je nog 40 minuten over; resterende tijd, die je een volgende maal kunt aanspreken.

Voorafbetaling: gelieve op de link van jouw keuze te klikken. Betalen kan met een kredietkaart, bankkaart, PayPal of via overschrijving.

1 uur webcam: 30 euro
2 uur webcam: 50 euro
3 uur webcam: 70 euro
4 uur webcam: 90 euro
5 uur webcam: 100 euro

Voorbeeld:Indien je dus bereid bent om 100 euro op voorhand te storten, betaal je slechts 20 euro per uur.

- Alle bijdragen kunnen natuurlijk eveneens gestort worden op de bankrekening van DIMschool vzw:
IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB. Tevens ontvang je daarvan een factuur.

- Tijdens de cursus worden de besproken delen van onze syllabus naar jou vooraf via e-mail verzonden; delen, die je dan ook thuis kunt afdrukken, of inlezen.

Tarief: € 60
Nota: Syllabus inbegrepen (wordt deel per deel toegezonden).

Meer informatie? Stuur ons een bericht of bel ons op 03 430 93 87.

Zoeken
 

<april 2024>
mdwdvzz
25262728293031
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345

Copyright © 2003-2024 School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens