HomeCursussenOpleidingenZelfgroeiLezingenProjectenShopContactOver ons

Een innerlijke zelf-helende reis

Verantwoordelijke: Michael Middens

Beschrijving


Deze sessie, gebaseerd op de zelfgenezende eigenschappen van het lichaam, kunt u ook thuis doormaken dankzij het medium Skype.

U kent misschien het boek 'De Helende Reis' van Brandon Bays?... In Nederland wordt ze vertegenwoordigd door www.thejourney.com. Wel, hetgeen we u aanbieden is een soort van vervolg ervan. Met andere woorden: een verbetering, vooral aangevuld, bijvoorbeeld, met de technieken die Dr. Carl Simonton heeft toegepast.

Wijzelf passen niet dezelfde techniek toe. Zo we spreken helemaal niet over 'het kampvuur' bijvoorbeeld, omdat het een spelen is met jouw verbeelding. 'Bespelen' is misschien een beter woord. Ook hebben we het niet over Brandon Bays's vergiffenis schenken, gewoonweg omdat dit laatste meer uitgediept wordt in onze Werkgroep 'Een Cursus in Wonderen', en omdat u met het begrip 'vergiffenis' in wezen niets kunt aanvangen zolang u geen diepgaande kennis hebt verkregen van de ware betekenis van dat woord.

- Het hoofddoel is om één voor één doorheen al uw emotionele lagen te gaan, tot aan de zogenaamde Bron van uw Wezen, uw Kern - om vervolgens, vanuit die Kern, door de verschillende lagen heen terug de oppervlakte te bereiken. Onderweg werken we met uw oude overtuigingen, en samen vinden we er nieuwe, meer heilzame.

Met andere woorden: het is een meest efficiëntie vorm van celontlading. Om een beter idee van deze beginselen te verkrijgen, raden wij u vooral al de boeken van Dr. Carl Simonton aan, die zich jarenlang met kankerpatiënten heeft beziggehouden, en ons aanraadt om onze overtuigingen heilzamer te maken, via deze vorm van celontlading.

Wat houdt celontlading precies in? ...

Het celgeheugen

Elk wetenschappelijk werk zal ons kunnen vertellen dat alle cellen van ons lichaam een 'geheugen' bezitten. Vooraleer een cel afsterft, wordt dat geheugen door een gloednieuwe cel overgenomen, opdat die het werk van de vorige cel kan voortzetten. De werken van Deepak Chopra, bijvoorbeeld, vertellen u er veel meer over.

Dat geheugen bevat ons gehele verleden: al onze trauma's, angsten, verdriet, ervaringen, enzovoorts - en dat verleden begint reeds in de moederschoot. In ons embryonaal stadium nemen we zelfs de emoties van de moeder over. Met andere woorden: zolang we niet aan 'celontlading' doen, zal elke cel, vooraleer af te sterven, al de nieuw opgestapelde ervaringen, plus ervaringen die ze van een vorige cel heeft overgenomen, doorgeven aan de pasgeboren cel..., totdat u de cellen ontlaadt.

Maar, ontladen is één ding, en afremmende overtuigingen vervangen door gloednieuwe is iets totaal anders: en dáár gaat het vooral om! Het heeft - ons inziens - geen zin om met die oude overtuigingen te blijven rondlopen.

De bestsellerauteur Louise Hay, die zichzelf in zes maanden van kanker zou hebben genezen, schreef: "Ik geloof dat we zelf iedere zogenaamde 'ziekte' in ons lichaam creëren. Ons lichaam is, net zoals alles in het leven, de reflectie van onze innerlijke gedachten en overtuigingen. Door onze gedachten en emoties te veranderen, kunnen we ziekten overwinnen, want een gezonde geest zit in een gezond lichaam."

Om deze reden zijn de methoden die Dr. Carl Simonton aanbiedt, een belangrijke aanvulling - want, zegt hij, als we onze overtuigingen niet op een juiste, heilzame manier wijzigen, hervalt men vrij snel in een oud en geconditioneerd denken.

Om het verhaal van Brandon Bays in het kort te vervolgen, teneinde alle vergissingen uit de weg te ruimen ...

Haar toenmalige werkgever was Anthony Robbins, de pionier van NLP, Neuro-Linguïstisch Programmeren. Tussen haakjes: ikzelf heb het altijd vreemd gevonden dat NLP - meestal gebaseerd op hypnose - haar niet kon helpen, noch bijstaan in haar reis.

In elk geval: na de diagnose en de vaststelling van een 'tumor', zo groot als een basketbal, besloot ze haar lichaam te ondersteunen in het genezingsproces, omdat ze terecht geloof hechtte aan de zelfhelende eigenschappen van het menselijke lichaam.

Belangrijke nota: We vermeldden tumor tussen aanhalingstekens gewoonweg omdat Brandon Bays, noch in haar boek, noch op haar website het woordje 'kanker' vermeldt.

Wel 'tumor'. Maar dit kon evengoed een myoom zijn geweest, een goedaardig gezwel dat zich ontwikkelt in de spierwand van de baarmoeder. In het andere geval leed ze misschien aan een fybroid, ook wel fibroma genoemd, een bindweefselgezwel, en die kan effectief ook zo groot worden als een basketbal. In het beste geval had Brandon Bays dus last van een opgezwollen buik.

Kortom: 'tumor' betekent 'gezwel' en mensen associeerden dat woord (bewust?) verkeerdelijk met het woordje 'kanker'.

Op het moment dat ze de diagnose uit de mond van de dokter aanhoorde, wist ze niet of het over een goedaardig of over een kwaadaardige gezwel ging. Ook daarna lezen we er niets over. Ook niet op haar website. Met andere woorden: we hebben het nooit geweten, en hebben er ofwel het raden naar, ofwel geloven we de fantastische verhalen, die van een muis een olifant hebben gemaakt - en...: van een tumor een kankergezwel.

Wel is het misschien vreemd dat men op de website van The Journey.com deze valse geruchten niet de kop indrukt. Maar, laten we het kind niet met het badwater wegwerpen en ons concentreren op 'celontlading'.

In 6 maanden tijd was dat (bindweefsel?)gezwel volledig verdwenen. Haar ervaringen én de technieken die ze onderging, beschreef Brandon Bays in haar boek 'De Helende reis'. Daarna beweerde er dat deze methode ook doeltreffend was voor andere aandoeningen, emotionele blokkades, belemmerende patronen, et cetera, et cetera. Met andere woorden: ze heeft, hetgeen ze van anderen heeft aangeleerd, gecommercialiseerd. Dat is haar volste recht.

Natuurlijk zijn er velen op die kar van 'helen is genezen' gesprongen. Nogmaals: gewoonweg wegens het feit dat men 'tumor' als 'kankergezwel' associeerde en er niemand iets op zei. Doch het ergste van alles is, dat vele mensen ons blijven overweldigen met de woorden: "ze genas zichzelf van een kankergezwel". Niet waar dus!

Wij, langs onze kant, vulden haar 'geleende kennis' aan met andere technieken, veel oudere zelfs, waaronder: het vervangen van oude overtuigingen door gloednieuwe, zoals vermeld in al de boeken van Carl Simonton, en zo meer; dit, afhankelijk van de aard van het probleem. Met andere woorden: elke persoon is uniek verschillend van de ander en wij werken niet met een standaard kant-en-klaar pakket, integendeel.

Houd er evenwel rekening mee, dat ook wij geen artsen zijn, en dus geen diagnosen mogen, noch kunnen, stellen.

Wondermiddelen bestaan er niet. - wél: de zelfhelende eigenschappen van het lichaam. En wat voor de éne persoon werkt, hoeft niet voor een ander op te gaan.

Ook Dr. Carl Simonton had succes bij de ene mens, maar kon tientallen anderen met zijn gedachtegang niet bereiken, noch helpen. Maar laten we de moed niet opgeven, vooral niet in die momenten dat we het helemaal niet meer zien zitten. Hier is dan een kort lijstje van eventuele mogelijkheden; mogelijkheden...

. Angsten
. Burn-out
. Rouwverwerking
. Relatieproblemen
. Stemmingswisselingen
. Concentratiestoornissen
. Leer- en gedragsproblemen
. Depressie en overspannenheid
. Verwerken van echtscheidingen
. Verslavingen en obsessief gedrag
. Verwerken van alle vormen van misbruik
. Gebrek aan zelfvertrouwen of eigenwaarde
. Opvoedingsproblemen - conflicten met ouders
. Aanvullende psychosomatische therapie bij kanker
. Emotionele blokkades: zowel bij kinderen als bij volwassenen
. Lichamelijke klachten en ziektes met een psychosomatische oorzaak

Iets meer over Dr. Carl Simonton: Hij werd in de jaren zestig van de vorige eeuw opgeleid tot kankerspecialist aan de Universiteit van Oregon. Hij zou gaan werken met de enige effectieve behandeling die er destijds bestond: bestralingstherapie. Maar, hij ontdekte dat studies werden belemmerd door patiënten die het behandelplan niet doorzetten omdat ze geloofden dat ze toch niet beter zouden worden.

Hij vroeg zich af waarom het bij twee patiënten met dezelfde diagnose en dezelfde algehele gezondheidstoestand kon voorkomen dat de ene vooruitging en de andere achteruit. Kort daarna kwam hij een verhaal tegen over managers in het bedrijfsleven die motivatiepsychologie toepasten om de houding van hun trainees te veranderen. De sleutel tot succes bij deze trainingsmethode was dat je je moest voorstellen dat je het gewenste resultaat al had bereikt.

Dus, toen Simonton bestraling toepaste bij een 61-jarige patiënt met keelkanker in een vergevorderd stadium, besloot hij er wat motivatiepsychologie, ontspanningstechnieken en visualisatie-oefeningen aan toe te voegen. Een ander denkpatroon, redeneerde hij, zou misschien andere gezondheidsresultaten opleveren.

Simonton vroeg de man zich voor te stellen dat hij iets aan het doen was waar hij enorm van genoot. De patiënt was een enthousiast vliegvisser geweest. Tijdens de behandeling stelde hij zich dus voor dat hij in een bergbeek stond te vissen. 'Hij gooide zich er helemaal in', zei Simonton. 'Hij zat in de leer bij oosterse meesters en wist meer van de geest af dan ik.' Binnen een maand was er geen spoor van de kanker meer te zien. De man stierf op zijn zeventigste aan ongerelateerde oorzaken.

Belangrijke Nota: Nadat we een schrijven hadden ontvangen van een zekere Arnold Timmerman, die Brandon Bay's 'Helende Reis' in geheel Europa vertegenwoordigt via www.TheJourney.com, vermelden we hier nadrukkelijk dat wij geen Opleiding tot Journeytherapeut hebben gevolgd en dus niet door The Journey Seminars Ltd zijn geaccrediteerd, en er zelfs niet voor open staan, gewoonweg omdat we er ons van willen distantiëren.

We hebben er zelfs enkele nieuwsberichtjes over gemaakt. Niet gelezen? Klik dan even op deze links: ... (1) Link naar het nieuwsbericht, getiteld: 'Open brief van, en terug gericht aan, een vertegenwoordiger van Brandon Bay's Helende Reis - oftewel TheJourney'.

... (2) Link naar het nieuwsbericht, getiteld: 'Nieuw schrijven van Arnold Timmerman met betrekking tot de Brandon Bays' helende reis'.

... (3) Link naar het nieuwsbericht, getiteld: 'Publicatie Arnold Timmerman's 2de schrijven aangaande de Helende Reis van Brandon Bay's TheJourney'.

Duurtijd: ca. 1 1/2 u, inclusief kort intake gesprek.

Plaats van bijeenkomst: in ons pand in Niel (Boom) - of, bij u thuis dankzij Skype.

Voorafbetaling: gelieve op de link van jouw keuze te klikken. Betalen kan met een kredietkaart, bankkaart, PayPal of via overschrijving door op onderstaand bedrag te klikken...

: 150 euro.

Indien je nog vragen hebt, stuur een e-mailbericht naar [email protected]

- Alle bijdragen kunnen worden gestort op de bankrekening van DIMschool vzw: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB. Tevens ontvangt u daarvan een factuur.

Tarief: € 150 /sessie
Nota:

Meer informatie? Stuur ons een bericht of bel ons op 03 430 93 87.

Zoeken
 

<april 2024>
mdwdvzz
25262728293031
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345

Copyright © 2003-2024 School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens