HomeCursussenOpleidingenZelfgroeiLezingenProjectenShopContactOver ons

Astrale Projectie

Verantwoordelijke: Michael Middens

Beschrijving


Hoe op een beknopte manier uitleggen wat Astrale Projectie precies inhoudt, en wel met woorden die iedereen zou kunnen begrijpen, waarbij er eveneens voor wordt gezorgd dat het niet al té zweverig klinkt? Want, geef toe: over alles wat het 'astrale' aangaat, is er al veel onzin gepubliceerd - en, zij die erover hebben geschreven, hebben meestal andere auteurs gekopieerd, of vertaald, en achteraf aangevuld met bedenksels uit hun eigen verbeeldingswereld.

Eventuele uitzonderingen daarop kunnen Sylvan Muldoon (1903 - 1969) en Hereward Carrington (1880 - 1958) zijn. Je weet misschien wel: de auteurs van de boeken 'The Projection of the Astral Body' uit het jaar 1929, en 'The Phenomena of Astral Projection' uit 1951.

Volgens hen is Astrale Projectie een buitenlichamelijke ervaring, waarbij verondersteld wordt dat er naast het fysieke lichaam in onszelf ook een astraal lichaam te vinden is. In de leerstellingen van Georges Ivanovitch Gurdjieff - de persoon die onder andere het enneagram aan de westerse wereld introduceerde - wordt dit astrale lichaam grondig besproken.

Toegegeven: of elke mens zo'n volledig ontwikkeld tweede lichaam in zichzelf meedraagt, kan men redetwisten. Feit is wel dat elke baby ermee wordt geboren. Maar, of het ja dan neen in het verdere leven ontwikkeld wordt, is een totaal andere zaak.

Naast het zogenaamde astrale lichaam is er in esoterische kringen sprake van het Innerlijke Zelf.

Stel, bijvoorbeeld, aan jezelf de vraag: "Wie of wat ben ik?". Anders gezegd: ben jij jouw lichaam - of, ben je 'iets' meer? Ook gaan we nu dat 'iets' niet beter definiëren, maar waar het op aankomt, is: stel dat je 'iets' meer bent dan enkel en alleen dat stoffelijke lichaam, en dat 'iets' na jouw dood jouw lichaam binnen de drie dagen verlaat...: waar gaat het dan naartoe?

Met andere woorden: kan het van het ene voertuig naar een ander voertuig verhuizen? De Oude Egyptenaren dachten of wisten van wel. Daarom al dat balsemen, en zo meer. Losstaande daarvan, mag je weten dat het astrale lichaam naar dat tweede voertuig verwijst, en dat het tijdens zo'n Astrale Projectie-sessie wordt aangesproken.

In elk geval heb je nu al een klein idee van wat de sessie Astrale Projectie ongeveer inhoudt. Je wordt dus bij volle bewustzijn in dat tweede lichaam gebracht. Met 'volle bewustzijn' wordt bedoeld dat er geen hocus pocus, noch hypnose wordt toegepast, en er eveneens geen gebruik wordt gemaakt van drugs of andere bewustzijnsvernauwende middelen. Integendeel: er is eerder sprake van een bewustzijnsverruiming, maar in sommige gevallen wel verbonden met jouw slaap- of droombewustzijn, en belanden we in de wereld van 'lucide dromen'. Niet echt, maar er bestaat nu eenmaal geen betere vergelijking.

In sommige gevallen, schreven we - want, in andere gevallen kom je terecht in één van jouw vorige levens. Wie dat bepaalt? Niet wij: maar dat 'iets' in jezelf. Nu dat we het over een vorig leven hebben...

Veronderstel dat (1) je daadwerkelijk eerder op deze planeet hebt geleefd, en (2) er een mogelijkheid zou bestaan om dat te kunnen verifiëren...

Toegegeven: niet iedereen, maar sommigen onder ons, zijn écht benieuwd naar de omstandigheden waarin één van hun mogelijke vorige levens zich hebben voorgedaan. Vragen hierbij zijn, onder andere: was ik toen een man, of vrouw? Had ik kinderen? In welke eeuw leefde ik toen, en waar? Was het ergens in Europa, of in een ander werelddeel? Wat was toen mijn huidskleur? Wat was mijn naam? En zo meer...

Kortom: er bestaat 50% kans dat je tijdens zo'n sessie Astrale Projectie in één van jouw vorige levens terechtkomt, maar dan ook 50% kans dat je bij volle bewustzijn een levensechte 'lucide ervaring' doormaakt. Ook boeiend, geloof het vrij! En, in beide gevallen is dat 'iets' in jezelf (noem het Essentie, Ware Zijn, Ziel, Innerlijke Zelf, of wat dan ook), dat de omgeving waarin je via jouw onderbewustzijn wordt geplaatst, bepaalt.

Met andere woorden: het is dus niet dat jouw verbeelding bij een lucide ervaring op hol slaat, maar wel degelijk geleid wordt door dat 'iets' in jezelf. Meestal zit er dan voor jou ook een strikt persoonlijke boodschap in.

Hoe moet je zo'n lucide ervaring voorstellen?...

Je kunt jezelf verbeelden dat je, bijvoorbeeld, door een bos of stad wandelt, of op een zonovergoten strand ligt, omgeven met mensen waarmee je een gesprek kunt aangaan. Of, dat je - terwijl ze de piramiden aan het bouwen zijn - je daar ter plekke in het Oude Egypte aan het rondwandelen bent.

Doe jezelf een plezier, en verbeeld nu zélf eens iets, eender wat. Jouw trouwdag, of een speciale gebeurtenis dat zich in het verleden heeft voorgedaan. Haal de beelden zo levendig mogelijk voor de geest.

Klaar?... Lees dan verder.

........

In de veronderstelling dat je het hebt uitgevoerd: was je daadwerkelijk daar?...

Het verschil tussen (1) doodgewone verbeelding, (2) datgene wat 'lucide droom' wordt genoemd en zo'n Astrale Projectie bestaat er dus uit dat je als het ware in levende lijve in die omgeving aanwezig bent. Zo kan je daarin met mensen praten, er fysiek in rondwandelen, dingen betasten, en zo meer. Meer verklappen we momenteel niet!

Extra Info

Zo'n sessie Astrale Projectie duurt minstens 2 uren, inclusief het intake gesprek - want, je hebt een voorafgaande uitleg nodig.

Je wordt dus bij volle bewustzijn in één van jouw vorige levens gebracht - of, je komt in een 'lucide omgeving' terecht. De beelden die je dan ziet, zul je in elk geval nooit vergeten. Prachtige beelden, die je achteraf kunt uittekenen of uitschilderen! En, nadat je na dat uittreden opnieuw in jouw fysieke lichaam belandt, en dus ook terug in het heden terechtkomt, kan je - bij wijze van experiment - eventueel in een nabije toekomst worden geprojecteerd, waarbij de opdracht er uit kan bestaan om, bijvoorbeeld, een heugelijk voorval te 'voorzien' - of, een toekomstige Lotto-uitslag af te lezen, misschien??? :-)

Nota: Voor zover wij weten, is er niemand in Europa die deze techniek toepast - of, aan anderen overdraagt. Dit betekent, dat er in de Benelux veel ruimte is voor begeleiders. Indien je hiervoor graag in aanmerking wil komen, zijn we misschien bereid jou op te leiden. Hou er evenwel rekening mee dat we wél degelijk selectief te werk gaan. We moeten wel: er wordt immers met het innerlijke, astraal lichaam gewerkt.

Wil je er meer over weten? Ga dan naar onze rubriek 'Opleidingen', en vervolgens naar 'Astrale Projectiebegeleider Opleiding'.

Plaats van bijeenkomst: een privé-huis in Niel (nabij Boom).

Tijdstip: alle dagen tussen 14u en 22u (behalve dinsdagavonden) - inclusief weekends, eventueel.

Tussen haakjes:: Geef ons 2 à 3 dagen, die voor jou passen, van waaruit we daarna één kunnen uitkiezen.

- Alle bijdragen kunnen worden gestort op de bankrekening van DIMschool vzw: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB. Tevens ontvangt u daarvan een factuur.

Tarief: € 150 /sessie
Nota:

Meer informatie? Stuur ons een bericht of bel ons op 03 430 93 87.

Zoeken
 

<april 2024>
mdwdvzz
25262728293031
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345

Copyright © 2003-2024 School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens