HomeCursussenOpleidingenZelfgroeiLezingenProjectenShopContactOver ons

Licht- & Kleurlichttherapie

Cursusleider: Michael Middens

Beschrijving


Enkele Klinische Successen ...

Rood en blauw voor vermeerdering van sportprestaties:

Een studie aan de Universiteit van Texas toonde aan, dat rood en blauw licht de spierkracht met 13,5% verhoogt, en tot een extra 5,8% elektrische activiteit van de armspieren leidt. (G. Legwold: "Color-Boosted Energy: How Light Affect Muscle Action", verschenen in American Health, Mei 1988.)
Meer hierover vind je op wikepedia: http://nl.wikipedia.org/wiki/Bilirubine

Blauw licht bindt de strijd aan tegen geelzucht bij pasgeborenen...

In 1968 bevestigden de klinische studies van Dr. Jerold Lucey van de University of Vermont, dat geelzucht bij pasgeborenen met behulp van blauw licht tot een ongevaarlijk niveau kon gereduceerd worden. (J. R. Lucey: "Neonatal Jaundice and Photography", verschenen in Clinics of North America, 19 no. 4, 1972, Pagina 1 en volgende.)

Rood licht stopt migraine...

Twee jaar lang bestudeerde Dr. John Anderson de invloed van pulserend rood licht op de intensiteit van pijnen die migrainelijders ondergingen. Een verslag van zijn resultaten werd afgedrukt in het Brain/Mind Bulletin 15, No. 4 van 1990, pagina 1. Bij 72% van zijn patiënten verdwenen de hevige migrainepijnen binnen het uur, te rekenen vanaf het begin van de behandeling. Van de overblijvende 28% rapporteerde 93% dat zij zich beter voelden.

Blauw licht voor behandeling van artritis...

Dr. Sharon McDonald van de San Diego State University School of Nursing toonde in 1982 aan dat 85% van de artritispatiënten die met blauw licht behandeld werden een opmerkelijke vermindering van pijn ervaarden.

Over Licht, Kleurlicht en Kleurlichtschijven ...

Licht is de zuiverste vorm van energie en de basis van alle leven. Zonder deze energiebron is op aarde geen enkele vorm van leven denkbaar. Licht bestaat uit kleuren. Alle levensvormen ontlenen vitaliteit uit het stralende rood, het oranje en het geel dat de dag ons brengt, en worden verjongd en tot rust gebracht door het nachtelijke blauw, het indigo en door het violet. Licht betekent ook voedsel voor ons autonoom zenuwstelsel en elke foton (= kleinste deeltje van het licht) is een drager van voedende energie. Het dringt niet alleen via het oog binnen, maar elke porie van ons lichaam ademt licht en kleur in. Toch zijn er zoveel dingen waarvan we weinig of niets afweten...

Tijdens deze (privé-)sessie(s) leer je de essentiële verschillen tussen kleurpigment en kleurlicht. Je zult verbaasd staan over de feiten op welke manier licht en kleurlicht ons dagelijks voeden én beïnvloeden. Verder zult je aan de weet komen hoe kleurlicht wordt gebruikt in de wereld van de cosmetica, alsook hoe kleurlicht preventief kan inwerken met betrekking tot onze gezondheid. Ook wordt uitgelegd waarom chromotherapie geen aanval doet op symptomen, maar eerder ons lichaam helpt in het verdedigen van zichzelf. Dit is dan ook een leerrijke reeks voor personen die meer kennis en meer zelfbewustzijn nastreven, en die de verantwoordelijkheid van hun eigen gezondheid en hun eigen leven op zich willen nemen.

Deze link geeft jou een ideetje van wat Kleurlichttherapie in wezen inhoudt: About Colour Therapy

Creatief Visualiseren en werken met Neuro-visuele Kleurlichtschijven is in wezen een belangrijk onderdeel van deze cursus, doch staat er volledig los van.

Het is identiek aan onze opleiding Neuro-pedagogie, maar hier wordt er enkel en alleen op een neuro-visuele manier met wit licht wordt gewerkt en niet met kleurlicht. Indien je er meer aan de weet wenst te komen, klik dan op deze link.

Werken met Neuro-visuele Kleurlichtschijven en met Kleurlicht ...

- is ideaal tegen winterdepressies.
- Geeft je een betere nachtrust.
- Houdt stress onder controle.
- Brengt jouw denken tot rust.
- Ontwikkelt jouw denkvermogen.
- Verbetert jouw geheugen.
- Beïnvloedt het artistieke in de mens.
- De kleuren werken helend op jouw psyche.
- Brengt je in verbinding met hogere graden van kennis.
- Bevordert de ontwikkeling van jouw zesde zintuig - nl. jouw geestesoog.
- Maakt slapende, latente krachten in je wakker.
- Deze introductie-cursus wordt ook speciaal aangeraden aan mensen die zich met de wereld van de lichaamsverzorging bezighouden.

Thema's die worden behandeld, zijn onder andere: Hoe werken licht en kleurlicht op ons in? - Met wensblokken werken, én met de Derde kracht - Welke aandoeningen kunnen we met kleurlicht zoal voorkomen? - Hoe werken aan ons Zelfbeeld en ons Zelfvertrouwen - Ontwikkel jouw 6de Zintuig via licht & kleurlicht - Creatief Visualiseren - Werken met Kleurlichtschijven.

Plaats van bijeenkomst: in ons pand in Niel (Boom) - of, dankzij Skype kan je het ook thuis aanleren. Hoe dit laatste in zijn werk gaat, laten we je wel via e-mail weten.

Duurtijd/sessie: een drietal uurtjes.

Nog iets... Ook verkrijg je de mogelijkheid om voor jezelf een vooraf geprogrammeerd kleurlichttoestelletje aan te schaffen.

Belangrijke nota: Ons tarief is gebaseerd op een privé-opleiding. Jezelf bij een groep aansluiten is logischerwijze financieel véél voordeliger, maar onze ervaringen hebben uitgewezen dat de opleidingen daarom niet efficiënter, noch doelgerichter zijn.

Indien je toch belangstelling hebt om in groep aan deze cursus deel te nemen, aarzel dan niet om ons een berichtje te sturen. Van zodra we met een nieuwe groep in Niel van start gaan, laten we het jou weten - beloofd.

- Alle bijdragen kunnen worden gestort op de bankrekening van DIMschool vzw: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB. Tevens ontvangt u daarvan een factuur.

Tarief: € 175
Nota: - Minimum: 3u
- Elke extra deelnemer betaalt slechts de helft.

Meer informatie? Stuur ons een bericht of bel ons op 03 430 93 87.

Zoeken
 

<april 2024>
mdwdvzz
25262728293031
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345

Copyright © 2003-2024 School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens