Wat doen 'purperen platen' precies?

In de eerste plaats verhogen de platen langzaam maar zeker de vibratiefrequentie van de gebruiker en dat is het belangrijkste. Ze brengen de negatieve vibraties in voeding, water, andere vloeistoffen en tabak terug. Veel mensen plaatsen hun levensmiddelen op het grote purperen plaat, terwijl alles nog in de boodschappentas zit. Ze doen dat een minuut of vijftien. Reizigers merken vaak dat ze ziek worden van het water in verre landen, maar dat gebeurt niet als dat water twee of drie minuten de energie van een purperen plaat kan opnemen. Sigaretten worden zachter als ze een kwartiertje op zo'n plaat worden gelegd en ananas smaakt zoeter.

Purperen plaat onder glas water

Persoonlijk vind ik de platen het nuttigst bij pijnbestrijding. Als een purperen plaat op een brand- of snijwond wordt geplaatst of met een lint of touwtje wordt bevestigd op een pijnlijke plaats van het lichaam, gaat de genezing een stuk sneller en de pijn wordt veel minder of verdwijnt geheel, meestal binnen vijf of tien minuten (het duurt zelden langer dan twintig minuten). Dit is mogelijk doordat de energie van de platen de beschadigde cellen of het beschadigde weefsel terugbrengt naar een normale vibratiefrequentie. Zo vindt de genezing plaats en verdwijnt de pijn doordat het aangetaste lichaamsdeel weer in evenwicht wordt gebracht. Een van de mannen die werkte aan de verbouwing van mijn huis in Colorado, had op een dag een barstende hoofdpijn gekregen. Hij stond op het punt de rest van de dag vrij te nemen, toen ik zo'n magische purperen plaat op zijn hoofd met het koord van een badjas vastbond. Ik vroeg hem of hij de plaat (het was het kleine model) een kwartier op zijn hoofd wilde houden. Hij voelde zich nogal dwaas, maar deed wat ik zei. Nog geen vijf minuten later stond hij op een ladder spijkers in de muur te slaan en zei dat zijn hoofdpijn helemaal verdwenen was.

'Goed, geef me dan mijn purperen plaat maar terug,' zei ik glimlachend omdat het mij altijd gelukkig stemt deze nimmer falende magie in de praktijk te zien werken. Hij zei heel serieus: 'Geen denken aan! Ik laat hem de hele dag op mijn hoofd zitten. En ik neem hem mee naar huis' Natuurlijk meende hij dat niet echt, maar ik gaf hem de plaat cadeau. Hij was blij, alsof hij een toverstokje had gekregen en dat is het in zekere zin ook Iedereen die een vriend of vriendin met een purperen plaat behandelt, zal merken dat de ander de plaat graag wil houden. Je kunt er dus maar beter een aantal voor noodgevallen in huis hebben. Het voorval waar ik het net over had, is maar één van de honderden keren dat ik hoofdpijn in de loop der jaren onmiddellijk over heb zien gaan door middel van purperen platen.

Een andere keer (een voorbeeld zoals er werkelijk duizenden zijn) was een vriend hout voor me aan het hakken. Zijn arm raakt uit de kom. Zijn bovenarm deed ontzettend pijn en hij stond op het punt zich naar een arts te laten brengen. Ik liet hem op de bank zitten, maakte een kop hete thee voor hem en bond een purperen plaat op zijn arm. Toen hij de thee op had, was de pijn geheel verdwenen. Vijf minuten later stond hij alweer hout te hakken in de tuin. Een medicijn van de Nieuwe Tijd!

Een van de vormen van magie waar ik talloze malen gebruik van heb gemaakt, is het vermogen van de purperen platen om misselijkheid vrijwel meteen te doen verdwijnen. Altijd als ik, waardoor dan ook, misselijk word, pak ik gauw een purperen plaat, ga op mijn rug op bed liggen en leg de plaat op mijn plexus solaris (zonnevlecht). Het grote model werkt in dit geval sneller, maar met een kleine lukt het ook, alleen duurt het dan een paar minuten langer. Op deze manier verdwijnt alle misselijkheid binnen vijf minuten, meestal zelfs binnen een of twee minuten en soms in dertig seconden. Ik zou me geen raad weten zonder dit hulpmiddel tegen pijn en misselijkheid, dat altijd binnen handbereik is als ik het snel nodig heb. Mijn vriendinnen die last hebben van ochtendmisselijkheid doordat ze zwanger zijn, behandelen hun purperen platen alsof het kostbare juwelen zijn.

Purperen plaat

Ik ken mensen die met de plaat onder hun hoofdkussen slapen. De energie gaat overal doorheen, behalve door metaal. De volgende ochtend worden ze energieker wakker en voelen zich alsof ze acht uur vast hebben geslapen, ook als het veel korter is. Bij sommigen lukt het niet, hun vibratiefrequentie op deze manier te verhogen, omdat ze zo gevoelig voor de energie zijn dat ze de hele nacht geen oog dichtdoen! In elk geval is beter de platen niet vaker dan een of twee nachten per week te gebruiken, vooral als het nodig is de volgende ochtend met extra energie op te staan.

Sommige mensen voelen zich lichamelijk energieker en minder vermoeid als ze zo'n plaatje tweemaal per dag in hun zak, overhemd of blouse stoppen. Elke mens is weer anders en met een beetje experimenteren weet je al gauw hoe je de platen zo goed mogelijk kunt gebruiken.

Behalve om allerlei pijnen te laten verdwijnen en andere kleine wonderen te verrichten, is er nóg een toepassing van de platen die zo verbazingwekkend en bijna ongelooflijk is, dat je er pas van overtuigd raakt dat het inderdaad waar is als je het met eigen ogen hebt gezien.

We hebben al geleerd dat iedereen met een eigen frequentie van lichtgolven vibreert, een metafysische waarheid die de basis is van veel onvermoede magie. Inboorlingen van de jungle weigeren vaak, missionarissen en andere bezoekers toe te staan een foto van hen te nemen. De reden daarvoor is dat deze 'onbeschaafden' (die nog niet besmet zijn met 'beschaafde' mentale uitlaatgassen) een sterker ontwikkeld zesde zintuig en derde oog hebben. Zij beweren dat degene die hen fotografeert, een deel van hun ziel rooft.

Dat is niet waar. Wel is het zo dat de fotograaf hun vibratiefrequentie 'steelt'. Dat is niet mysterieus voor iemand die begrijpt wat een individuele vibratie- frequentie inhoudt. Door het fotografische proces laat de individuele vibratiefrequentie op de een of andere manier een indruk achter op het negatief en de positieve afdruk. De purperen plaat werkt daarom alleen als het negatief van de foto niet vernietigd is en als je weet dat het nog ergens is, bijvoorbeeld thuis of in het archief van de fotograaf die de foto oorspronkelijk genomen heeft. Als je een polaroidcamera gebruikt, is dat geen probleem: het positief en het negatief zitten in zo'n foto tegen elkaar aan.

Een kind, partner, geliefde of vriend (buur, collega) gedraagt zich bijvoorbeeld heel negatief en onuitstaanbaar, zoals we allemaal van tijd tot rijd wel eens doen; we zijn tenslotte ook maar mensen. Je kunt dat gedrag van die persoon geheel om doen slaan in een welwillende houding (niet permanent, maar wel tijdelijk) door je purperen plaat op de volgende manier te gebruiken. (Vertel de desbetreffende persoon echter niet wat je doet.)

Leg de foto waarop hij staat en waarvan je weet dat het negatief nog bestaat, met de afbeelding naar beneden op een klein model purperen plaat. Laat hem daar niet langer dan een uur liggen. Gewoonlijk zal die persoon binnen vijftien tot twintig minuten geheel veranderen en van koppig, vervelend, kwaad, egoïstisch en geprikkeld omslaan in voorkomend, opgewekt, sympathiek, plezierig en rekening houdend met anderen. Je moet het werkelijk zelf meemaken om het wonder ervan te begrijpen. Na enkele minuten pakt die persoon de telefoon of komt bij je langs. Dat hangt ervan af hoe en waar de vorige, minder aangename ontmoeting heeft plaatsgevonden (je kunt ook zelf het initiatief voor het contact nemen). Hij of zij zal een totaal andere houding aannemen en vaak excuses maken voor het voorafgaande gedrag. De eerste keer dat dit gebeurt, zul je er nogal van opkijken en bijna bang worden van zoveel macht. Vergeet niet dat je nooit mag vertellen wat je gedaan hebt, want de ander kan deze positieve energie blokkeren of negeren.

Het gebruik van de energie van purperen platen mag nooit om onbeduidende redenen plaatsvinden; alleen als het werkelijk van belang is de vibratie tussen jou en de ander te veranderen. En je moet het niet zien als een soort `zwarte magie' waarbij je de vrije wil van de ander in jouw voordeel beïnvloedt, omdat het dan niet werkt. Het is witte magie en kan alleen voor een korte periode negatieve vibraties veranderen in positieve. Met andere woorden, deze magie veroorzaakt misschien een verandering, maar alleen als de ander zijn of haar houding wil veranderen en zich niet bewust is van dat verlangen. Anders zal er niets veranderen. In dat geval heeft het wel het positieve resultaat dat er een nieuw begripsniveau tussen jullie ontstaat, een soort wapenstilstand of vrede, waardoor jullie beter in staat zijn met meningsverschillen om te gaan en in harmonie misverstanden uit de weg te ruimen, zonder wrok of negatieve gevoelens.